Вихід Британії з ЄС може затягнутися на роки

Вихід Британії з ЄС може затягнутися на роки

Укрінформ
Процес виходу Великобританії з Євросоюзу передбачає укладення нових торговельних угод, які решта 27 країн ЄС мають ратифікувати, і може затягнутися на 6 років.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Британії Філіп Хеммонд, пише The Guardian.

"Якщо майбутній договір між Великобританією і ЄС вважатиметься питанням змішаної компетенції, він потребуватиме ратифікації 27 національними парламентами. Я думаю, що не помилюся, якщо скажу, що найкоротший термін, коли це буде зроблено, трохи менший за чотири роки, і це якщо врахувати час на переговори", - сказав Хеммонд.

Юристи розглядатимуть угоду як "змішану", якщо вона буде стосуватися, наприклад не лише торгівлі – компетенції ЄС, але й загальної зовнішньої політики і політики безпеки – питань, які належать до компетенції держав членів ЄС.

За оцінкою Хеммонда, якщо Британія застосує статтю 50 договору ЄС уже цієї зими, то на узгодження угоди піде 2 роки, а потім ще 4 роки - на ратифікацію нової угоди.

За його словами, гнучкість Великої Британії у цей період буде пердметом суперечок.

Як повідомлялося, 5 вересня Палата громад Великої Британії проведе дебати щодо петиції, яка закликає до повторного референдуму щодо членства країни в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-