У Македонії протестувальники розгромили офіс президента

У Македонії протестувальники розгромили офіс президента

Відео
Укрінформ
Протестувальники в Македонії, не згодні з рішенням президента країни Георге Іванова щодо припинення кримінального переслідування посадових осіб, пов'язаних зі скандалом щодо прослуховування, ввірвалися в один з офісів президента.

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty.

"13 квітня демонстранти побили вікна в одному з офісів у центрі Скоп'є, який іноді використовується президентом, штурмували будівлю та вчинили там погром", - йдеться в повідомленні.

Демонстранти також розбили вікна і зіткнулися з поліцією в міністерстві юстиції, що розташоване неподалік, в той час як інша група протестувальників зіткнулися з поліцією на барикадах, що були зведені навколо будівлі парламенту.

За даними Balkan Insight, після штурму президентського офісу поліція затримала 12 чоловік.

Повідомляється, що під час сутичок також постраждав один з репортерів.

Упродовж кількох ночей тисячі протестувальників виходили на вулиці македонської столиці. Деякі з них жбурляли яйця і каміння в урядові будівлі, інші - використовували сигнальні ракети перш ніж поліція застосувала кийки для розгону натовпу.

Раніше Георге Іванов вирішив припинити кримінальне переслідування стосовно політиків та урядовців, підозрюваних в причетності до скандалу щодо прослуховування. Іванов зробив це попри протести щодо цього у Македоні та за кордоном.

Як повідомлялося, торік у лютому лідер македонської опозиції Заєв оприлюднив записи розмов, звинувативши уряд у прослуховуванні 20 тисяч осіб, у тому числі політиків, журналістів і релігійних лідерів.

Із записів стало відомо і про корупцію у найвищих ешелонах влади, в тому числі неефективне використання коштів, сумнівні кримінальні переслідування опонентів і навіть приховування вбивств.

Уряд заперечує звинувачення на свою адресу і у відповідь звинувачує Заєва у спробі дестабілізувати балканську ситуацію.

Фото: ru.globalvoices.org

Відео: RFE/RL's Balkan Service

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-