U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Чернігівщині

U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Чернігівщині

Фото
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» та благодійний фонд «Сміливі відновлювати» у межах ініціативи «Відбудова місцевих шкіл задля стійкості» відремонтували школу в Шаповалівці Чернігівської області.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку U-LEAD у Фейсбуці.

«З липня по жовтень у приміщенні школи кипіла робота. Волонтери та професійні будівельники замінили вхідні двері в школу, замінили вікна та освітлення в усіх класах, адміністративних кімнатах, коридорах та холах, замінили усі розетки та вимикачі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у навчальному закладі також облаштували зовнішні та внутрішні відкоси й встановили нову вивіску з підсвіткою.

У Програмі анонсували найближчим часом ще новини стосовно шкільної ініціативи U-LEAD, адже нині ведуться завершальні роботи ще у кількох школах.

Як повідомлялося, «U-LEAD з Європою» за підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії втілює у життя ініціативу «Відбудова місцевих шкіл задля стійкості» у трьох постраждалих від війни регіонах України. Вона спрямована на надання конкретної підтримки 12 відібраним громадам, які постраждали від війни, у Чернігівській, Київській та Харківській областях шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти.

Проєкт дає можливість оцінити збитки та інвестувати в ремонт шкільних будівель або, якщо останні структурно небезпечні чи зруйновані, надасть доступ до онлайн-навчання через створення цифрових навчальних центрів.

Читайте також: На Чернігівщині відновили столітню школу за традиційною технологією хати-мазанки

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-