Японія розглядає участь глави МЗС у лондонській конференції з відновлення України - ЗМІ

Японія розглядає участь глави МЗС у лондонській конференції з відновлення України - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Японії розглядає можливість участі міністра закордонних справ Йошімаси Хаяші в міжнародній конференції з відновлення України, яка відбудеться наступного місяця у Великій Британії.

Про це Укрінформ повідомляє і посиланням на NHK.

Як ідеться в повідомленні, в заяві до конференції в Лондоні 21 - 22 червня, проєкт якої наразі обговорюється між країнами «Великої сімки», планується наголосити, що вона стане важливим поворотним моментом для повоєнної відбудови України. Планується, що заяву оприлюднять лідери G7 на саміті цього тижня.

Японія, як головуюча цього року в G7 країна, сає намір направити Хаяші на конференцію, аби підкреслити свою рішучу прихильність відновленню України.

Триденний саміт лідерів групи семи високорозвинених країн світу, до якої входять Сполучені Штати, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада та Європейський Союз, розпочнеться 19 травня в японському місті Хіросіма.

Читайте також: Кубраков обговорив з представниками ООН і країн-партнерів відбудову України

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті країн «Групи семи» у форматі онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії планує запросити представників уряду України для обміну технологіями, що допоможуть у відновленні країни після руйнувань, спричинених військовим вторгненням москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-