Японія хоче запропонувати Україні нові технології для післявоєнного відновлення

Японія хоче запропонувати Україні нові технології для післявоєнного відновлення

Укрінформ
Уряд Японії планує запросити представників уряду України для обміну технологіями, що допоможуть у відновленні країни після руйнувань, спричинених військовим вторгненням москви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Цей план розроблено напередодні саміту «Групи семи», що має початися в Хіросімі у п'ятницю. Очікується, що там обговорюватимуться питання відновлення та реконструкції соціально-економічної інфраструктури України, яка постраждала внаслідок військового вторгнення москви.

Читайте також: Кубраков обговорив з представниками ООН і країн-партнерів відбудову України

Голова уряду Японії Фуміо Кішіда зазначив, що він хоче використати цей саміт як можливість підтвердити непохитну солідарність країн G7 з Україною.

"Японія сподівається підтримати свої зусилля з відновлення, запросивши офіційних осіб задля перевірки різних методів, таких як ефективні засоби видалення сміття та ноу-хау для зміцнення системи електропостачання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для відбудови деокупованої Луганщини планують створити Центр відновлення та розвитку громад

Як повідомлялося, у межах Програми екстреного відновлення, що впроваджується згідно з Грантовою угодою між урядом України та Японським агентством міжнародного співробітництва, для НЕК “Укренерго” буде передано обладнання для підстанцій на суму 5,135 млрд японських єн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-