Для відбудови деокупованої Луганщини планують створити Центр відновлення та розвитку громад

Для відбудови деокупованої Луганщини планують створити Центр відновлення та розвитку громад

Укрінформ
Для реалізації проєктів з відбудови Луганщини після її деокупації обласна влада разом з Програмою ООН планує створити Центр відновлення та розвитку громад.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм начальника Луганської ОВА Артема Лисогора.

"Про механізми міжвідомчої та міжтериторіальної координації процесів відновлення та розвитку громад, технічне оснащення мобільних груп для роботи на деокупованих територіях та можливості підтримки малого та середнього бізнесу Луганщини йшлося на робочій зустрічі з керівником Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільсом Крістенсеном. Аби запровадити ефективний механізм координації зусиль влади, бізнесу та міжнародних організацій щодо відбудови Луганщини після деокупації є ідея створення Центру відновлення та розвитку громад області", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Київській ОВА обговорили з послом Франції подальшу відбудову області

Лисогор зазначив, що наразі Центр планується розмістити у м. Дніпро, а після деокупації та проведення стабілізаційних заходів перемістити до однієї з громад Луганської області з продовженням виконання всіх функцій щодо відновлення та розвитку територій.

«У нас це називається – «Офіси відновлення». Ми розглядаємо чотири регіони для їх створення, у тому числі й Луганську область. Коли проєкт запрацює, вони будуть дуже відрізнятись від інших регіонів України», – зауважив Крістенсен.

До реалізації проєктів відбудови деокупованих територій передбачається залучати інфраструктурні компанії, які наразі релокувались до інших регіонів, але готові повернутися. Тож для них в рамках діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру планують провести навчання із проєктного менеджменту та регламенту взаємодії із ПРООН.

Читайте також: Японія може бути гарним зразком для повоєнної відбудови України – глава МЗС Польщі

Як повідомляв Укрінформ, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав, що протягом тижня буде визначено, в якому форматі працюватимуть заступники міністрів та голів ОВА з питань відновлення, посади яких планується запровадити в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-