Японія може бути гарним зразком для повоєнної відбудови України – глава МЗС Польщі

Японія може бути гарним зразком для повоєнної відбудови України – глава МЗС Польщі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау вважає, що Японія, яка має успішний досвід відновлення після масштабних руйнувань війни та стихійних лих, може бути хорошою моделлю для повоєнної відбудови України.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю NHK, перебуваючи з візитом у Токіо, передає Укрінформ.

«Японія може бути хорошою моделлю для повоєнної відбудови України, оскільки вона пережила війну та стихійні лиха й має успішний досвід відновлення», - сказав Рау.

Читайте також: Японія і Південна Корея об’єднають зусилля для протидії загрозам з боку КНДР

Він запевнив, що Польща готова продовжувати надавати допомогу Україні пліч-о-пліч із Японією, яка головує цього року у «Великій сімці».

«Країни мають об’єднатися в підтримці України, оскільки це так само важливо для їхньої безпеки, безпеки кожної країни», - наголосив головний дипломат Польщі.

За його словами, те, що відбувається в Україні, є спільною проблемою для країн, які хочуть підтримувати мир і міжнародний порядок, і Україна бореться не лише за себе, а й за Польщу та інші країни.

Міністр заявив, що Україна може виграти війну, якщо Японія та західні країни продовжуватимуть підтримувати Київ і закликати до міжнародної єдності заради миру. Він також підкреслив, що росія повинна вивести свої війська з України, а винні у воєнних злочинах росіяни мають бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також: Японія і Єгипет домовились підтримувати міжнародний порядок, заснований на правилах

Видання зазначає, що Польща підтримала Україну, надавши їй військову допомогу. Зокрема, Польща першою передала основний бойовий танк Leopard 2 і бойові літаки, а також прийняла майже 1,6 мільйона біженців з України.

Як повідомляв Укрінформ, підтримка України в протистоянні агресії росії буде одним із пріоритетних питань порядку денного саміту G7, який розпочнеться 19 травня в японському місті Хіросіма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-