У Київській ОВА обговорили з послом Франції подальшу відбудову області

У Київській ОВА обговорили з послом Франції подальшу відбудову області

Фото
Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко провів зустріч із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном й обговорив з ним продовження проєктів відновлення пошкоджених об’єктів регіону.

Про це очільник Київської ОВА повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Продовжуємо розвивати співпрацю між Україною та Францією не лише на міждержавному, але і на регіональному рівні. Подякував пану послу за підтримку та допомогу Франції нашій країні з перших днів повномасштабного вторгнення росії", — зазначив він.

Як зауважив голова ОВА, станом на сьогодні за підтримки французького уряду компанія Neo-Eco вже реалізовує проєкт із реконструкції майже вщент зруйнованого військового містечка в селищі Гостомель Київської області.

Роботи ведуться за принципами економіки замкненого циклу: матеріали, отримані після демонтажу, сортують та переробляють безпосередньо на місці, після чого використовують під час будівництва нового житла.

Серед іншого, під час зустрічі керівник ОВА та посол порушили питання про нові угоди щодо побратимства між територіальними громадами Київської області та муніципалітетами Франції.

Так, на сьогодні вже є партнерські відносини з регіоном Іль-де-Франс. За словами Кравченка, посол запевнив у готовності сприяти активізації та розвитку цієї співпраці.

Читайте також: Шмигаль розповів про відновлення Циркунів на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, станом на квітень у Київській області після російського вторгнення повністю та частково відновлені вже 11 тисяч 784 об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-