Шмигаль розповів про відновлення Циркунів на Харківщині

Шмигаль розповів про відновлення Циркунів на Харківщині

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Харківську область ознайомився у селі Циркуни з руйнуваннями, спричиненими російською агресією, та доручив профільним відомствам розробити покрокові плани щодо черговості відновлення об'єктів.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

«Рік тому село Циркуни на Харківщині було визволене від окупантів. Цьогоріч відібрали його для пілотного проєкту відновлення за принципом «краще, ніж було». Наша мета — не просто відновити конкретний об'єкт, а комплексно відбудувати село за сучасними стандартами. Це має стати взірцем для подальшого відновлення й трансформації всієї країни», — зазначив глава уряду.

рем'єр-міністр ознайомився з наслідками російської агресії у Циркунах на Харківщині / Фото: КМУ

Зокрема, він оглянув пошкодження Циркунівського ліцею, будівлі якого понад 100 років. У закладі заплановано реалізувати проєкт з будівництва споруди цивільного захисту.

Шмигаль заслухав начальника Харківської ОВА та керівника громади щодо відновлення та розмінування. Прем'єр-міністр наголосив, що ці два процеси мають відбуватися одночасно, і дав відповідні доручення ДСНС та дотичним структурам.

Крім того, глава уряду дав завдання Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури й Державному агентству відновлення та розвитку розробити покрокові плани щодо черговості відновлення об'єктів. За його словами, спершу мають відбудовуватися ЦНАП, заклади медицини й освіти.

Шмигаль також обговорив із головою громади наповнення реєстру пошкодженого та зруйнованого майна. При цьому він закликав місцеву владу прискоритися, адже люди не повинні чекати, коли розпочнеться відновлення.

Читайте також: Українці за програмою єВідновлення вже оформили 5 575 заявок - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня уряд визначив шість населених пунктів, де в межах експериментального проєкту відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-