Українці за програмою єВідновлення вже оформили 5 575 заявок - Шмигаль

Українці за програмою єВідновлення вже оформили 5 575 заявок - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Українці за програмою єВідновлення вже оформили 5 575 заявок на отримання державної допомоги для відновлення пошкодженого житла.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, проведеного у межах робочої поїздки в Харківську область, передає Укрінформ.

«Станом на сьогоднішній ранок за програмою єВідновлення маємо вже 5 575 прийнятих заявок. Програмою передбачена грошова допомога для ремонту житла, яке було пошкоджено через бойові дії. Мова йде про можливість отримати до 200 тисяч гривень на будівельні матеріали чи на замовлення ремонтних послуг», - сказав Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля

Глава уряду висловив переконання, що цей проєкт стане показовим прикладом, як швидко та ефективно проходить відбудова.

«Працюємо над рішенням надання компенсацій для родин, які зробили ремонт своїми силами. Відповідне завдання поставлене віцепрем’єр-міністру з питань відновлення, Мінінфраструктури й Агентству відновлення», - додав глава уряду.

Читайте також: Як відновити житло за державний кошт

Із 10 травня всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і ще не було відремонтоване, можуть скористатись послугою єВідновлення для отримання державної допомоги для відновлення свого житла. Йдеться, перш за все, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі.

Як повідомлялось, 21 квітня Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна з допомогою електронної послуги єВідновлення, яка стартувала з 10 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-