У «Дії» запустили програму державної допомоги єВідновлення

У «Дії» запустили програму державної допомоги єВідновлення

Укрінформ
Відсьогодні всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і ще не було відремонтоване, зможуть скористатись послугою єВідновлення для отримання державної допомоги для відновлення свого житла. Йдеться, перш за все, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці.

«У рамках єВідновлення сконцентруємось на відновленні житлових будинків, які мають незначні пошкодження. Для того, щоб це можна було зробити якнайшвидше, послугу єВідновлення максимально цифровізували та спростили для громадян. Подати заявку на допомогу можна в Дії в декілька кліків і вже протягом місяця спеціальна комісія при громаді повинна прийняти рішення щодо надання такої допомоги», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Зазначається, що використати компенсацію можна буде протягом 1 року з моменту її нарахування.

«У найближчих планах – запуск механізму компенсацій за зруйноване житло, передбаченого законом №2923. Очікуємо, що вже до кінця цього року тисячі українців зможуть придбати нове житло», – додав Кубраков.

Читайте також: Президент запросив європейських студентів долучитися до відбудови України

Як повідомлялося, 21 квітня Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна буде з допомогою електронної послуги єВідновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-