Кубраков обговорив з представниками ООН і країн-партнерів відбудову України

Кубраков обговорив з представниками ООН і країн-партнерів відбудову України

Фото
Укрінформ
Віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков обговорив відбудову України з представниками ООН, США, Японії, Канади, Швеції, Норвегії, Німеччини, Італії, Іспанії, Данії, Словенії, Ірландії, Швейцарії, Кореї, Бельгії та Нідерландів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення у Фейсбуці.

«Зараз у нашому фокусі – запуск єВідновлення, державної допомоги людям, чиє житло зазнало незначних пошкоджень через російську агресію; запуск Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф; цифрової системи управління відбудовою – система DREAM. Вдячні партнерам, які планують або вже реалізують проєкти, які посилюють спроможність громад, адже це є умовою успішності відбудови», – розповів Кубраков.

Читайте також: У «Дії» запустили програму державної допомоги єВідновлення

Він зазначив, що команда міністерства спільно з Агентством відновлення системно працює над забезпеченням прозорості та підзвітності відбудови, а також пріоритезації заснованої на зібраних та верифікованих даних.

На зустрічі також була презентована ініціатива ООН щодо створення Фонду термінового відновлення громад. У фокусі підтримки — пріоритетів: житло; енергетична інфраструктура; соціальна, муніципальна та критична інфраструктура (включаючи транспорт); розмінування територій; підтримка приватного сектору.

У міністерстві нагадують, що згідно зі звітом Світового банку, в Україні пошкоджено або зруйновано майже 18 тисяч багатоповерхівок, 135 тисяч приватних будинків, 3 тисячі шкіл і дитсадків, понад 1,5 тисячі лікарень, заміновано 200 тисяч квадратних кілометрів територій.

Читайте також: У Фонд ліквідації наслідків агресії зібрали ₴61,7 мільярда

Як повідомлялося, 21 квітня Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна буде з допомогою електронної послуги єВідновлення.

Послугою з 10 травня 2023 року можуть скористатися всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване. Йдеться, перш за все, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-