Британія передала Україні медобладнання та матеріали для лікарень

Британія передала Україні медобладнання та матеріали для лікарень

Укрінформ
Велика Британія передала Україні понад 70 палетів бинтів, милиць, інвалідні візки та інші медичні товари для постраждалих унаслідок російської агресії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду.

Зазначається, що в межах допомоги країна передала намети для облаштування мобільних клінік у місцях, де медичні заклади були пошкоджені внаслідок обстрілів, а також майже 80 ліжок, понад 30 тисяч халатів, медичне обладнання та матеріали.

Їх передали із запасів МЗС Великої Британії неурядовій медичній організації UK-Med. Допомога буде використана, зокрема, у Дніпрі, Полтаві, Львові та інших регіонах України «для посилення роботи UK-Med зі створення мобільних клінік».

«Ця пожертва допоможе дати змогу медикам на передовій і надалі надавати життєво важливу медичну підтримку тим, хто опинився в зоні конфлікту», - сказав міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

За його словами, жорстокі бомбардування росією цивільного населення та інфраструктури по всій Україні призводять до величезних людських жертв.

Читайте також: У Києві презентували національний центр лікування та реабілітації Unbroken

Раніше Велика Британія надала UK-Med обладнання та фармацевтичні препарати на суму 300 тисяч фунтів (близько 338 тисяч євро) для створення мобільних медичних клінік та навчання українських лікарів, медсестер та парамедиків роботі з масовими жертвами. Організація надає широкий спектр медичних послуг в Україні, від хірургічних втручань та первинної медичної допомоги до психосоціальної підтримки та навчання цивільного населення наданню першої допомоги.

Як повідомлялося, уряд Великої Британії передасть найбільший пакет військової допомоги для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-