У Києві презентували національний центр лікування та реабілітації Unbroken

У Києві презентували національний центр лікування та реабілітації Unbroken

Укрінформ
У столиці презентували національний центр лікування, протезування та реабілітації Unbroken («Незламні»).

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт Української греко-католицької церкви, захід розпочався з молитви-благословення, яку в соборі Святої Софії очолив глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» він назвав «спільною справою дуже багатьох людей, спільною справою незламного народу» і наголосив, що секрет незламності українців, який сьогодні шукає увесь світ, полягає в єдності — єдності між собою і єдності України з Богом-Творцем.

За словами глави УГКЦ, справа зцілення ран війни сьогодні об’єднує усіх, а цілителем ран душ і тіл українців є Господь Бог.

Справа лікування ран війни багатостраждального українського народу стане викликом на десятиліття, вважає Блаженніший Святослав.

Читайте також: У Мюнхені владика УГКЦ освятив реанімобіль для потреб українських захисників

Вітаючи учасників презентації Unbroken у соборі Святої Софії, глава УГКЦ подякував усім, хто приєднався до започаткування цієї справи, і запевнив, що Українська греко-католицька церква поряд з іншими церквами й релігійними спільнотами України, громадськими організаціями, державою і доброчинцями з усього світу активно співпрацюватиме в реалізації цього проєкту.

«Нехай цей центр незламності стане пілотним проєктом, який потім перейматимуть в інших містах нашої Батьківщини. Бо це справа, яку ми лише розпочинаємо. Думаю, лише Господь Бог у своїй вічній премудрості бачить її плоди. Я б так хотів, щоб найкращі можливості, ресурси для відновлення наших незламних воїнів були доступні всім тих, хто цього потребує, зокрема в Україні, щоб ми не мусіли відправляти наших героїв на лікування і реабілітацію за кордон. Я переконаний, що весь світ приїжджатиме до України переймати цей дорогоцінний досвід», — зазначив Блаженніший Святослав.

Участь у молитві взяли міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, міський голова Львова Андрій Садовий, лікарі, воїни, представники церков і громадських організацій, лідери українського громадянського суспільства.

Під час заходу львівський хор «Дударик» супроводжував своїм співом молитву та виконав кілька українських колядок і духовний гімн України «Боже, великий, єдиний».

Читайте також: Папа Римський помолився разом із капеланом з Маріуполя за Україну

Як повідомлялося, Національний реабілітаційний центр «Незламні» працює на базі Першого медоб’єднання Львова — найбільшої медичної установи України, до якої входять дві дорослі лікарні та дитяча. У центрі постраждалі від війни отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Серед напрямів роботи центру — реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Людям не лише встановлюють протези, їх тут і виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією. Усю медичну допомогу люди отримують безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-