Єврокомісія виділяє €100 мільйонів для відбудови 74 українських шкіл - Зеленська

Єврокомісія виділяє €100 мільйонів для відбудови 74 українських шкіл - Зеленська

Укрінформ
Нині Україна – на порядку денному Євросоюзу, серед найважливіших підсумків і перспектив - її опір російській агресії та європейська підтримка, про нашу країну говорять у Європарламенті, під час щорічної Доповіді про становище ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це перша леді України Олена Зеленська написала в Телеграмі після оголошення главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн щорічної доповіді про становище ЄС, передає Укрінформ.

"Зазвичай у Доповіді підбивають підсумки року для Європейського Союзу та окреслюють перспективи. Сьогодні серед найважливіших підсумків і перспектив – наша країна, її опір російській агресії та європейська підтримка, яка вже є і ще буде", – зауважила дружина Президента України.

Читайте також: Не час для послаблення: Боррель закликає ЄС посилити військову допомогу Україні

Зеленська зазначила, що стала першою іноземною гостею в Європарламенті на такому заході. Перша леді України розповіла, що напередодні в розмові з президенткою Єврокомісії подякувала їй за особисте лідерство в наданні Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

"Вона підтримала цей крок, а він підтримав нас, українців. Бо це дуже важливо – в час випробувань мати бачення майбутнього та перспективи, що надихають", – відзначила перша леді.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн розповіла, що Європа робить, аби позбавитися російського газу

Зеленська також повідомила, що обговорила з Урсулою фон дер Ляєн безліч питань. Зокрема, потреби українців за кордоном і на батьківщині, лікування в інших країнах цивільних громадян і військовослужбовців, допомогу в протезуванні, психологічну реабілітацію для всіх українців, освіту та її доступність для української молоді.

"І щойно Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення Європейської комісії виділити 100 млн євро для відбудови 74 українських шкіл у межах плану швидкого відновлення Fast Recovery Plan. Ці заклади мають бути відбудовані до початку зими. Для кожної школи підготовлено конкретний план", – додала Зеленська.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: путін зазнає провалу, а Україна і Європа переможуть

Як повідомлялося, 14 вересня в Європейському парламенті глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила щорічну доповідь про становище ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-