Урсула фон дер Ляєн: путін зазнає провалу, а Україна і Європа переможуть

Урсула фон дер Ляєн: путін зазнає провалу, а Україна і Європа переможуть

Укрінформ
ЄС може пишатися тим, що з лютого поточного року відповів на російське вторгнення в Україну об’єднано, рішуче та миттєво і продовжує стояти поряд із Україною та переможе разом з Україною.

Про це сьогодні у Страсбурзі під час промови «Про стан Євросоюзу» на пленарному засіданні Європейського парламенту заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніколи раніше цей парламент не обговорював стан нашого Євросоюзу в умовах війни, яка вирує на нашій європейській землі. Ми всі пам’ятаємо цей роковий ранок наприкінці лютого. Європейці були пробуджені тим, що вони побачили, відчули потрясіння від кривавого та безглуздого обличчя зла, були приголомшені звуками сирен та жорстокістю цієї війни. Але з цього моменту весь континент піднявся у солідарності», - зазначила президент Єврокомісії.

Читайте також: ЄС буде послідовним та рішучим у відновленні України - фон дер Ляєн

Вона нагадала, що ЄС відкрив свої кордони для людей. що рятувалися від війни в Україні, вулиці європейських міст заповнилися українськими прапорами, українські діти знайшли нових друзів в європейських школах. Європейці не ховалися від проблем та не коливалися у солідарності, вони знайшли у собі мужність, щоб робити правильні речі. З цього моменту піднявся та змінився сам Європейський Союз.

«15 років тому, під час фінансової кризи, нам були необхідні роки, щоб знайти стале рішення. Через десятиліття, коли свій удар завдала глобальна пандемія коронавірусу, знадобилися тижні. щоб зреагувати на кризу. Але у цьому році, коли російські війська щойно перетнули кордон України, відповідь ЄС була об’єднаною, рішучою та миттєвою. Думаю, ми можемо пишатися цим», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Європа не має дати путіну себе залякати – Мішель

За її словами, у цій ситуації ЄС виявив свою силу, але європейцям ще знадобиться вся ця сила, щоб подолати виклики, які постають перед Європою, перед домогосподарствами, родинами та представниками бізнесу, які вимушені робити важкий вибір щодо власного майбутнього.

«Ми маємо чітко розуміти, наскільки високими є ставки. Не лише для України, але для всієї Європи, як і для всього світу... Це не лише війна, яку розв’язала росія проти України. Це також війна проти нашої енергетики, проти нашої економіки, проти наших цінностей. Це війна проти нашого майбутнього, війна автократії проти демократії. І я переконана, що з необхідною мужністю та нашою солідарністю, путін зазнає провалу, а Україна і Європа переможуть», - наголосила президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що сьогодні мужність має ім’я, і це ім’я – Україна мужність має обличчя, і це – обличчя українських жінок й чоловіків, які піднялися проти російської агресії.

Урсула фон дер Ляєн згадала мужність українців у перші моменти російського вторгнення та звернулася до дружини Президента України Олени Зеленської, яка бере участь у пленарному засіданні як почесна гостя.

«Це потребує величезної мужності, щоб протистояти жорстокості путіна. Але ви знайшли цю мужність. Нація героїв піднялася. Сьогодні Україна залишається сильною, тому що вся країна воює – вулиця за вулицею, будівля за будівлею. Протягом минулих днів ми бачили, що ця мужність українців була винагороджена. Україна є сильною, тому що піднявся народ, а ваш чоловік, Президент Зеленський, залишився в Києві, разом з вами і вашими дітьми, та очолив спротив. Ви надали мужність для цілої нації. Ви надали голос вашому народу на глобальній арені. Ви надали надію всім нам. Тож сьогодні ми хочемо подякувати вам та всім українцям. Слава країні європейського героїв, Слава Україні!», - наголосила президент Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія розглядає два варіанти обмеження ціни на російський газ

Значна частина єврокомісарів та депутатів ЄС з’явилися на парламентських слуханнях в одязі в кольорах прапора України на знак солідарності з боротьбою українського народу проти російського вторгнення.

Як повідомлялося, сьогодні у Страсбурзі президент Єврокомісії звертається до Європейського парламенту із щорічним посланням «Щодо стану Європейського Союзу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-