ЄС буде послідовним та рішучим у відновленні України - фон дер Ляєн

ЄС буде послідовним та рішучим у відновленні України - фон дер Ляєн

Оновлено
Укрінформ
Руйнування, що були завдані Україні внаслідок російської агресії, є величезними, але ЄС буде послідовним та рішучим у відновленні України та залучить для цього весь величезний потенціал України.

Про це у середу у Страсбурзі під час промови «Про стан Євросоюзу» на пленарному засіданні Європейського парламенту заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пленарному засіданні як почесна гостя бере участь дружина Президента України Олена Зеленська.

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, значна кількість єврокомісарів та частина депутатів ЄС з’явилися на парламентських слуханнях в одязі в кольорах Прапору України, на знак солідарності із з боротьбою народу України проти російського вторгнення.

«Солідарність Європи з Україною залишатиметься непохитною. З першого дня Європа стоїть на боці України, зі зброєю, із фінансовими фондами, з гостинністю до біженців… Це є також вірним щодо нашої фінансової підтримки для України. На цей момент «команда Європи» надала більше як 19 мільярдів євро фінансової допомоги, і це без урахування військової підтримки. При цьому перед нами – довгий шлях», - зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: В ОП презентували послам іноземних держав проєкт Фонду відновлення України

Вона підкреслила, що відновлення України потребуватиме ресурсів. Наприклад, одними з головних цілей російських ударів під час агресії стали українські школи, десятки й сотні яких були зруйновані або пошкоджені. Більш ніж пів мільйона українських дітей розпочали цей навчальний рік в Європейському Союзі, але багато з них просто не мають класів, щоб розпочати навчання.

«Уявіть, що кожного дня, коли батьки посилають дітей до школи, вони не лише дають їм шкільні портфелі, але також надзвичайний пакет, із водою, їжею, бинтами та медикаментами, з одягом та теплими шкарпетками. Просто уявіть собі – ви вранці посилаєте дитину в школу, і ви не знаєте, чи ви зможете побачитися з нею знову вже по обіді, після школи. Ми будемо працювати з вами, Олено, над відновленням українських шкіл, ми будемо надавати все, що потрібно, включаючи 100 мільйонів євро. Тому що майбутнє України починається з цих шкіл, воно починається з дітей», - сказала президентка Єврокомісії, звертаючись до Першої леді України Олени Зеленської.

Читайте також: Потреби на відновлення України становлять майже $350 мільярдів – спільна оцінка

Як вже повідомлялося, сьогодні у Страсбурзі президент Єврокомісії звернулася до Європейського парламенту із щорічним посланням щодо стану Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-