Завданням конференції у Лугано буде єдина концепція з повоєнної відбудови - Кулеба

Завданням конференції у Лугано буде єдина концепція з повоєнної відбудови - Кулеба

Укрінформ
Завданням конференції у швейцарському Лугано у липні буде координування планів і намірів підтримки України в єдину концепцію повоєнної відбудови.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю на телемарафоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже є розуміння конкретики: хто що привезе. Утім є важливіше задача, яку має вирішити конференція в Лугано, - це власне зробити так, щоб всі 100 тисяч планів і намірів підтримати Україну були скоординовані та зліплені в якусь цілісну концепцію», - сказав Кулеба.

Читайте також: Електрику відновили у 85% деокупованих населених пунктів - Офіс Президента

Глава МЗС також погодився з твердженням, що цю концепцію можна назвати планом Маршалла для України.

«Задача Лугано буде всіх ключових гравців посадити за один стіл і скоординувати, щоб це все зліпилося в цілісну комплексну й ефективну програму і всі над цим працюють дуже багато», - підсумував Кулеба.

Читайте також: УВКБ ООН поставить в Україну 50 тисяч комплектів для аварійного ремонту пошкодженого житла

Як повідомлялося, у швейцарському місті Лугано 4-5 липня відбудеться велика конференція з питань повоєнної відбудови України.

24 травня Дмитро Кулеба під час візиту до Швейцарії обговорив з президентом країни Ігнаціо Кассісом післявоєнну відбудову та відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-