Електрику відновили у 85% деокупованих населених пунктів - Офіс Президента

Електрику відновили у 85% деокупованих населених пунктів - Офіс Президента

Укрінформ
Вже понад 1 000 населених пунктів України звільнені від російських загарбників; з них 85% знову зі світлом, а залізничне сполучення відновлене на 45%.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

"Наразі звільнено від російських загарбників понад 1000 населених пунктів, 365 з них вже пройшли процедуру очищення від вибухонебезпечних предметів. На 45% відновлено залізничне сполучення на звільнених територіях. 326 населених пунктів відновили роботу закладів медицини, понад 400 – знову відкрили аптеки. 85% деокупованих міст, селищ та сіл - знову зі світлом", - сказав Тимошенко.

Він зазначив, що на Київщині силами підрозділів Київських регіональних електромереж заживлено усі підстанції в регіоні. Нині енергетики працюють над підключенням кожного окремого будинку чи квартири згідно з поданими заявками.

Читайте також: Відбудова України: Зеленський пропонує прибрати всі панельні будинки

Крім того, у Макарові Київської області розпочинається відбудова центру первинної медико-санітарної допомоги, який було зруйновано повністю. Загалом на Київщині під час бойових дій загарбники пошкодили 80 медичних закладів.

На Сумщині, у містах Охтирка та Тростянець триває аварійне відновлення пошкоджених інфраструктурних об’єктів. У Білопіллі наразі комунальні служби продовжують розбирати пошкоджені будинки.

За словами Тимошенка, Харківщина проводить активне відновлення руйнацій. Так, за добу з міста вивезено понад 6 000 кубічних метрів твердих побутових відходів.

В обстріляному окупантами районі Харкова - Салтівці - тривають роботи з відновлення мереж водопостачання. Майже по всій Харківській області триває ремонт на газопроводах.

Читайте також: Корея може допомогти Україні у відбудові зруйнованої інфраструктури - перша віцепрем’єрка

Також Тимошенко повідомив, що на трасі Харків - Ялта частково виконана ліквідація ямковості. На дорогах Суми - Краснопілля дорожні служби також проводять ямковий ремонт. Обсяг виконаних робіт - майже 2 000 квадратних метрів.

На автошляхах Чернігівської області також тривають ремонтні роботи. В селі Шестовиця дорожні служби розбирають конструкції зруйнованого мосту.

Як повідомлялося, на Київщині облаштували 19 тимчасових переправ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-