Шольц: Німеччина продовжить надавати дуже велику фінансову підтримку Україні

Шольц: Німеччина продовжить надавати дуже велику фінансову підтримку Україні

Укрінформ
Німеччина та Франція готові допомагати нашій країні на шляху до Європейського Союзу.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у Берліні на спільній пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає власний кореспондент Укрінформ.

«Ми згодні, що Україна належить до європейської родини. Ми працюємо над тим, аби супроводжувати її на шляху до спільної Європи», - сказав Шольц.

Він зауважив, що процес запущено, ЄС опрацьовує документи, Єврокомісія незабаром представить свій висновок. При цьому Шольц не сказав чітко, чи бачить він Україну членом Євросоюзу в осяжному майбутньому.

Канцлер пообіцяв подальшу підтримку Україні, яка стала жертвою огидної загарбницької війни, розв’язаної росією.

Читайте також: Німеччина сприятиме якнайшвидшому вступу України до ЄС – президентка Бундестагу

«ФРН продовжуватиме надавати дуже велику фінансову підтримку Україні… Ми продовжимо, як і багато інших, робити дуже великий внесок в озброєння України, щоб вона могла якомога довше захищатися», - пообіцяв канцлер.

За його словами, політика Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Великої Британії, США в питанні надання Києву зброї є абсолютно ідентичною.

Глава уряду ФРН підкреслив, що Європа та НАТО не дозволили себе роз’єднати, що вони діють разом, чого путін ніколи не очікував і що стало одним з його найбільших прорахунків у цій війні. «путін отримав протилежне тому, що хотів, а саме – більше, а не менше НАТО», - додав Шольц.

Коментуючи заяви путіна на параді 9 травня в москві, німецький політик заявив, що наразі потрібна не риторика, а рішучі кроки для завершення війни. «Наша вимога чітка: ми хочемо, щоб зброя замовкла та щоб рф вивела свої війська», - підкреслив Шольц. Важливим, за його словами, буде не те, що кажуть у кремлі, а те, що насправді відбувається безпосередньо в Україні, це буде видно ближчим днями та тижнями.

Читайте також: Шольц: Допомагаючи Україні, ми також захищаємо нашу демократію та нашу свободу

«У будь-якому разі має бути зрозуміло: неможливо, щоб Україна акцептувала мир під примусом, коли їй будуть «виписані» умови, які вона не може прийняти з огляду на суверенітет своєї нації, свою територіальну цілісність», - наголосив глава уряду ФРН.

За його словами, міжнародні партнери очікують відновлення конкретних переговорів між Україною та росією, щоб їх результати були досягнуті якнайшвидше.

Як повідомлялося, Європейська рада розгляне заявку України щодо отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-