Шольц: Допомагаючи Україні, ми також захищаємо нашу демократію та нашу свободу

Шольц: Допомагаючи Україні, ми також захищаємо нашу демократію та нашу свободу

Укрінформ
Брутальна агресія путіна спрямована не лише на Україну, а суперечить ідеї мирної співпраці, руйнує росію і створює «нову реальність» у Європі та світі.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на форумі в Гамбурзі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ненависть путіна до вільної України більша, ніж його зацікавленість в економічному та соціальному розвитку власної країни. Його імперіалістична та реваншистська ідеологія російської могутності й величі означає для нього більше, ніж добробут власного народу. Таким чином, брутальна агресія путіна спрямована не лише на Україну, де російська армія завдає неймовірних страждань і руйнувань, а й спрямована проти будь-якого економічного розуму; це суперечить ідеї мирної співпраці на благо всіх та інтересам російського народу. Таким чином, президент путін створив радикально нову реальність у Європі та в усьому світі», - заявив Шольц.

Читайте також: Зеленський закликав Шольца зробити «потужний крок» і приїхати до Києва 9 травня

Він підкреслив, що в цій новій реальності треба вміти діяти, утвердитися в ній у майбутньому.

Канцлер знову повторив свою тезу про те, що росія не повинна виграти загарбницьку війну проти України, оскільки йдеться про майбутнє будь-якого заснованого на правилах світового порядку.

Тому, підкреслив він, Німеччина разом із союзниками та партнерами надає Україні всіляку підтримку, зокрема постачає зброю, необхідну для ефективного захисту.

Читайте також: Президент про вторгнення росії: Якщо, не дай Бог, впаде Україна – вони прийдуть до Німеччини

Окрім того, Захід запровадив жорсткі санкції та постійно посилює їх, і російська економіка, за словами канцлера, вже сильно постраждала, а брак запчастин, напівпровідників та інших високотехнологічних компонентів знижує здатність росії ефективно вести війну.

«Водночас ми гарантуємо, що Україна отримує всебічну фінансову та гуманітарну підтримку. У межах G7 разом з міжнародними фінансовими організаціями ми робимо вагомий внесок у мобілізацію 50 мільярдів доларів», - зауважив Шольц.

Він згадав у цьому контексті стратегічне партнерство між Гамбургом і Києвом, про яке домовилися бургомістр Петер Ченчер та міський голова Києва Віталій Кличко. Таке партнерство передбачає необхідну допомогу в скрутний час і створює перспективу для відновлення інфраструктури та економіки в майбутньому.

«Разом з усіма нашими друзями та союзниками ми рішуче виступаємо проти реваншистської, імперської та експансивної ідеологій – сьогодні, завтра і в майбутньому. Допомагаючи Україні захищати її демократію та свободу, ми також захищаємо нашу демократію та нашу свободу», - заявив Шольц.

Читайте також: Шольц заявив, що не очікує швидкого завершення війни в Україні

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-