Президент про вторгнення росії: Якщо, не дай Бог, впаде Україна – вони прийдуть до Німеччини

Президент про вторгнення росії: Якщо, не дай Бог, впаде Україна – вони прийдуть до Німеччини

Укрінформ
Якщо російські політики кажуть, що вони дійдуть до Німеччини, то вони про це думають. І якщо, не дай Бог, впаде Україна, то російські загарбники дійдуть і до цієї країни, це лише питання років.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), відповідаючи на запитання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зверніть увагу, те, про що вони (загарбники – ред.) говорять, вони потім так (повністю або – ред.) частково роблять, всі їхні погрози. Тому коли їхні політики кажуть, що вони дійдуть до Німеччини, то це - їхні думки, їхні мрії (росіян – ред.). І коли буде послаблений ЄС і, не дай Боже, впаде Україна, вони прийдуть до Німеччини. Питання років. Їхні покоління через інформаційну політику до цього готові. І, повірте мені, вони (загарбники – ред.) виправдають усі свої ганебні кроки», - поінформував Зеленський.

Говорячи про канцлера Німеччини Олафа Шольца, Президент висловив думку, що Шольцу потрібно приїхати в Україну.

«Найпотужніший політичний крок, розумний, мені так дається, це була б зустріч 9 травня у Києві», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський закликав Шольца зробити «потужний крок» і приїхати до Києва 9 травня

Він також заявив, що, на його переконання, іноді й історії потрібно робити ті чи інші кроки для об’єднання, навіть якщо є якийсь холод у тих або інших стосунках.

«Ми - Україна, країна відкрита, а наразі, коли у нас війна, у нас двері не відкриті – у нас немає дверей, просто ми відкриті. Заходьте, підтримуйте нас», - заявив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, росія не готова припинити війну, зараз саме в Україні вирішується, чи буде мир на всьому Європейському континенті. Про це сказав Президент Володимир Зеленський 5 травня у зверненні до данського народу в річницю визволення Данії від нацистів.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-