Німеччина сприятиме якнайшвидшому вступу України до ЄС – президентка Бундестагу

Німеччина сприятиме якнайшвидшому вступу України до ЄС – президентка Бундестагу

Укрінформ
Німеччина буде сприяти якнайшвидшому вступу України до Євросоюзу і вже найближчим часом реалізує рішення щодо постачання зброї.

Про це президентка Бундестагу ФРН Бербель Бас сказала після відвідин Ірпеня та Бучі разом із першим заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що я побачила, те, що ви розповіли, вражає. Місто Ірпінь фактично стояло на захисті Києва. Тут було багато жертв, 50 відсотків міста зруйновано. Ми готові надати підтримку щодо відновлення житла, дитсадків, медичної допомоги. Я вражена фотографіями злочинів у Бучі. Ми надамо допомогу щодо розкриття воєнних злочинів, щоб усі причетні були названі та покарані», – сказала Бас.

Читайте також: Президентка Бундестагу в Києві вшанувала пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни

Вона наголосила, що цим візитом висловлює солідарність німецького народу з українським і підтвердила фінансову, гуманітарну і військову підтримку Німеччини Україні.

На запитання Укрінформу щодо постачання Україні зброї, Бас запевнила, що рішення вже ухвалене й буде реалізоване найближчим часом.

«Ми говорили з Президентом і прем’єром про те, що необхідно Україні. Це - запровадження санкцій, підтримка шляху України до Євросоюзу, а також постачання зброї. Ми будемо сприяти якнайшвидшому вступу України до ЄС. Щодо постачання зброї, рішення прийняте і, я впевнена, буде реалізоване найближчим часом», - повідомила вона.

Читайте також: Шольц сказав про «урок 8 травня» та назвав переможця цієї війни

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з президенткою Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Бербель Бас питання оборонної підтримки України та санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-