Президентка Бундестагу в Києві вшанувала пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни

Президентка Бундестагу в Києві вшанувала пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни

Укрінформ
Президентка німецького Бундестагу Бербель Бас вшанувала в Києві пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни та провела політичні переговори з лідерами держави.

Про це повідомляється на сайті вищого законодавчого органу ФРН, передає Укрінформ.

На запрошення свого українського колеги Руслана Стефанчука президентка Бундестагу Бербель Бас 8 травня відвідала Київ, щоб разом із Головою Верховної Ради відзначити 77-у річницю закінчення війни, йдеться у повідомленні.

«Разом ми вшановуємо багато мільйонів жертв Другої світової війни, яку розпочала Німеччина. Насамперед тут, в Україні, а також у росії, білорусі, Польщі, країнах Балтії та інших країнах Центральної та Східної Європи», – цитує пресслужба голову Бундестагу.

Політкиня поклала вінки до пам’ятнику вбитим українським євреям у Бабиному Яру та до Могили Невідомого солдата, вшанувала пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні разом із Головою Верховної Ради.

Читайте також: Україна цінує візит глави Бундестагу саме в День пам'яті та примирення – Зеленський

«Мене глибоко зворушує, що я можу бути тут сьогодні як представник країни, яка є відповідальною за Другу світову війну та Голокост. Не можна вважати само собою зрозумілим, що ми разом вшановуємо пам’ять мільйонів жертв Голокосту та націонал-соціалістичної війни на знищення», – зауважила Бас. Вона підкреслила необхідність «рішуче і безкомпромісно боротися з націоналістичною ненавистю, антисемітизмом і всіма формами розпалювання війни, адже мир у свободі — це найдорожче добро».

Бас назвала жахливим те, що наразі росія веде проти України жорстоку загарбницьку війну.

У Києві президентка Бундестагу зустрілася зі своїм колегою Русланом Стефанчуком, Президентом Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

«Німеччина та її партнери твердо стоять на боці України. Мій візит – це знак солідарності з Україною та українським народом у цій боротьбі за існування», – підкреслила президентка Бундестагу.

Також вона відвідала київські передмістя Бучу та Ірпінь.

«Я шокована великими стражданнями людей і масштабами руйнувань. Я приголомшена численними ознаками військових злочинів російських збройних сил», – зізналася Бас. За її словами, такі цілеспрямовані напади на цивільне населення є грубими порушеннями міжнародного права. Їх необхідно розслідувати незалежно, а винних притягнути до відповідальності.

Читайте також: Війна рф проти України стане «кінцем часів путіна» - німецький політик

Під час візиту до Києва Президентка Бундестагу наголосила: «Ця війна має закінчитися якомога швидше. Жах 20 століття не повинен повторюватися. Наша мета – захистити свободу та відновити мир у Європі».

Бас стала першим високопосадовим політиком правлячої німецької влади, яка відвідала Україну після початку війни 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-