Союзники по НАТО вже надали Україні військову допомогу на $8 мільярдів – Столтенберг

Союзники по НАТО вже надали Україні військову допомогу на $8 мільярдів – Столтенберг

Укрінформ
На сьогодні НАТО та союзники по Альянсу надали Україні військову допомогу на суму близько 8 мільярдів доларів і будуть збільшувати обсяги постачання.

Про це повідомляється на сайті Північноатлантичного Альянсу за підсумками зустрічі генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга з «конференцією президентів» - керівниками політичних груп і главою Європарламенту, передає Укрінформ.

«Генеральний секретар підкреслив, що НАТО і ЄС стоять поряд у солідарності з Україною, та привітав потужні економічні санкції ЄС проти росії. Він зазначив, що на цей час союзники по НАТО виділили та надали Україні військову допомогу щонайменше на 8 мільярдів доларів і продовжують її нарощувати», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Антипутінська коаліція не просто сформована, а вже діє реально

Очільник НАТО наголосив, що міцне партнерство Альянсу з Євросоюзом є особливо важливим у критичний для спільної безпеки момент. Рівень такого співробітництва є безпрецедентним, зокрема з питань безпеки, Західних Балкан, кібернетичної та морської безпеки, загальної стійкості демократичного суспільства тощо.

Читайте також: Німецький Бундестаг схвалив надання Україні важкого озброєння

Як повідомлялося, напередодні президент рф путін заявив, що у відповідь на деякі "погрози" від країн Заходу та їхнє "втручання" у ситуацію в Україні російська армія готова завдати "блискавичних ударів" засобами, яких, за його словами, зараз у інших країн немає.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Читайте також: Пентагон створив у Німеччині Центр контролю військової допомоги Україні - CNN

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-