Пентагон створив у Німеччині Центр контролю військової допомоги Україні - CNN

Пентагон створив у Німеччині Центр контролю військової допомоги Україні - CNN

Укрінформ
Міністерство оборони США створило Центр контролю військової допомоги Україні (ECCU), який займатиметься координацією та «оптимізацією постачання» озброєнь нашій країні з боку Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, посадовець Пентагону повідомив, що ECCU перебуває в зоні відповідальності Європейського командування збройних сил США (EUCOM) і розташований у його штаб-квартирі у німецькому місті Штутгарті.

Центр очолює двозірковий генерал армії США, сказав посадовець. ECCU тісно співпрацює з міжнародним координаційним центром донорів (IDCC), яким керує однозірковий генерал з Великої Британії, додав він.

У Штутгарті в Центрі контролю поряд з американським персоналом працюють співробітники з 15 інших країн.

Читайте також: Глава Пентагону оголосив про створення Контактної групи з питань оборони України

ECCU керуватиме мережею з більш як 40 країн-партнерів та союзників, які у вівторок провели зустріч у Німеччині й надають допомогу Україні, зазначив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін заявив про створення міжнародної Контактної групи з питань оборони України за участі понад 40 держав, які зібралися вперше у вівторок у Рамштайні та планують проводити такі зустрічі щомісяця в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-