Заяви про «наступ» України на ОРДЛО суперечать логіці – Блінкен

Заяви про «наступ» України на ОРДЛО суперечать логіці – Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що звинувачення України у спробі наступу на сході країни суперечать логіці.

Як передає Укрінформ, про це Блінкен заявив в інтерв'ю російському телеканалу «Дождь», опублікованому на сайті Держдепу.

«А ідея про те, що Україна раптово спробує повернути Донбас саме зараз, хоча вона могла зробити це будь-якої миті протягом останніх восьми років, але обрала саме цей момент, коли навколо неї 150 тис. російських військових теж суперечить будь-якій логіці», - сказав він.

Також абсолютно нелогічною Блінкен назвав ідею про те, що Україна зараз загрожує Росії, «враховуючи розміри цих країн».

Держсекретар підкреслив, що зараз на ОРДЛО відбувається фабрикація провокацій, яку потім використають як виправдання російського військового вторгнення.

«По-перше, подання про те, що відбувається «геноцид» у лапках і без, абсолютно неправильне й, відверто кажучи, образливе. Це знецінення самого слова, якщо не сказати більше. Цього просто не відбувається. Звідки нам це знати? Тому що принаймні на українській стороні лінії, встановленій після російського вторгнення в Україну, у нас є ОБСЄ і спостерігачі, які перевіряють, що відбувається, а що ні», - сказав він.

Читайте також: Росія несе повну відповідальність за все, що відбувається в ОРДЛО - Верещук

Як повідомлялося, високий представник ЄС Жозеп Боррель напередодні заявив, що ЄС не бачить жодних підстав для заяв ватажків ОРДЛО про можливий наступ з боку України та закликає створити умови для безперешкодної роботи у всьому регіоні спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-