Росія несе повну відповідальність за все, що відбувається в ОРДЛО - Верещук

Росія несе повну відповідальність за все, що відбувається в ОРДЛО - Верещук

Укрінформ
Росія несе повну відповідальність за все, що зараз відбувається на тимчасово непідконтрольній території України, а також за можливі наслідки в разі продовження обстрілів.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу під час поїздки в зону проведення ООС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія взяла на себе публічні зобов’язання зробити все, щоб режим припинення вогню був сталим. Якими активними є обстріли, ми сьогодні могли пересвідчитися. Ще одне болюче питання – кількість гібридних дезінформаційних атак, до яких вдається РФ. Тому саме Росія несе повну відповідальність за все, що зараз відбувається на тимчасово непідконтрольній території України, а також за можливі наслідки в разі продовження обстрілів", - зазначила віцепрем'єр.

Очільниця Мінреінтеграції наголосила, що саме Росія несе повну відповідальність за все, що зараз відбувається на тимчасово непідконтрольній території України, а також за можливі наслідки в разі продовження обстрілів.

Вона нагадала, що сьогодні внаслідок обстрілів без води й подекуди без електрики залишилися десятки тисяч людей. Україна спроможна в короткі строки відновити водо- та енергопостачання, однак не може цього зробити через відсутність безпекових гарантій.

"Відсутність безпекових гарантій і режиму припинення вогню на сьогодні унеможливлює такі дії української влади», – сказала Верещук.

Читайте також: Поетапний сценарій для ОРДЛО детально розписаний у Москві – Данілов

Вона нагадала, що Росія відмовляється брати участь у засіданнях ТКГ, які два дні поспіль просить провести українська сторона. "Така безвідповідальна політика уже призвела до реальних втрат: загинули і поранені військові, постраждало цивільне населення, ледь не втратили життя діти", - зазначила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, у район операції Об’єднаних сил 19 лютого прибула група урядовців, народних депутатів, представники провідних світових та українських ЗМІ. Серед них, зокрема, секретар РНБО Олексій Данілов, віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія, заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Згодом стало відломо, що депутати і журналісти потрапили під мінометний обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-