На Хмельниччині створили музей подільської вишивки та побуту

На Хмельниччині створили музей подільської вишивки та побуту

Відео
Укрінформ
Музей подільської вишивки та побуту створили у селі Маниківці Деражнянської громади на Хмельниччині. Експонати для закладу збирали серед місцевих жителів та в експедиціях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне

«Обрядові рушники, сорочки, подушки, ікони, скрині, ночви – більше 500 експонатів XIX – початку XX століть представлено у новоствореному музеї у селі Маниківці Деражнянської громади. Музей подільської вишивки та побуту розташовано у сільському будинку культури у двох кімнатах, стилізованих під традиційну українську хату. Раніше тут була бібліотека», – йдеться у повідомленні.

Експонати для музею збирали Анатолій Кисіль разом із дружиною Наталею спочатку в рідному селі, а згодом їздили в експедиції селами Хмельницької та Вінницької областей.

Читайте також: Туристична Рівненщина цьогоріч зробить ставку на веломаршрути, екостежки й городища

Ідея створення сільського музею належить начальнику відділу культури і туризму Деражнянської громади Миколі Черкаському. За його словами, у планах відкрити ще два зали. В одному встановлять верстат у робочому стані, на якому будуть ткати, а інший буде присвячений сучасній подільській вишивці.

Фото: Суспільне Поділля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-