Туристична Рівненщина цьогоріч зробить ставку на веломаршрути, екостежки й городища

Туристична Рівненщина цьогоріч зробить ставку на веломаршрути, екостежки й городища

Укрінформ
Перелік ключових туристичних маршрутів та мандрівних атракцій 2022 року оприлюднили у Рівненській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації.  

«Цьогоріч ставимо акценти на розвиток зеленого туризму, розроблення і маркування туристичних маршрутів, створення відпочинкових зон навколо міст, планування проведення фестивалів із промоцією культурної та гастрономічної спадщини. Все першочергово орієнтовано на внутрішній туризм, оскільки великого потоку іноземних туристів не очікується», – зазначила начальниця обласного управління культури і туризму Любов Романюк.

За її словами, до пріоритетних завдань належить розвиток сучасної туристично-інформаційної інфраструктури та індустрії гостинності Рівненщини.

Також повідомляється, що 2022 року триватиме активна промоція привабливих для мандрівників маршрутів і локацій. Акцент робитимуть на турах вихідного дня, вело- та піших маршрутах, адже карантин вніс певні корективи. Туристичні «фішки» розташовуватимуться біля обласного центру та у територіальних громадах навколо Рівного.

Водночас до обласного реєстру вже внесено 12 туристичних маршрутів Рівненщини.

Це, зокрема, «Міста Погориння», які об’єднують давньоруські городища. Більшість із них - пам’ятки археології, проте сьогодні вони потерпають від людської діяльності, а тому потребують захисту та збереження.

Читайте також: На Рівненщині цьогоріч оновлять п’ять туристичних магнітів краю

Також у реєстрі – екокультурний туристичний маршрут «Поліська Січ». Він проходить другорядними дорогами та екостежками Рівненщини. «Поліська Січ» містить шість маршрутів різного рівня складності та призначений, насамперед, для велолюбителів із різних куточків України. Це замки та костели, музейні комплекси, пам’ятки археології та природи.

Натомість веломаршрут «Стежками пам’яті УПА» пропонує відвідати місця пам'яті повстанців на теренах Демидівської територіальної громади. Дорога прокладена через 7 населених пунктів та 7 пам'ятних місць, пов’язаних із національно-визвольним рухом.

Як повідомляв Укрінформ, Рівненщина в останні роки активно просуває свій туристичний продукт. Так, серед минулорічних особливостей туристичного сезону – відкриття маршруту «На обороні земель Волинських», кілька нових мандрівок для велосипедного туризму, бурштинове сафарі на квадроциклах, туристична подорож до «Бурштинових копалень» – музею просто неба, де туристи можуть подивитися на процес видобування бурштину.

Фото: Рівненська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-