На Рівненщині цьогоріч оновлять п’ять туристичних магнітів краю

На Рівненщині цьогоріч оновлять п’ять туристичних магнітів краю

Укрінформ
П’ять туристичних об’єктів Рівненської області вже мають проєктно-технічну документацію для подальшої реставрації у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації.  

«В області, у рамках президентської програми «Велика реставрація», планують оновити туристичні об’єкти краю. Мова йде про Вежу Луцьку XVI ст., де розташований Музей книги та друкарства, Вежу Муровану XIV ст. у м. Острог, Палац князів Любомирських XVIII ст. в м. Дубно, обласний краєзнавчий музей м. Рівне», – йдеться у повідомленні.

Також передбачається відреставрувати унікальний зовнішній іконостас – «Голгофу» Івана Їжакевича. Композиція прикрашає фасад пам'ятки архітектури національного значення – церкви св. Георгія 1914 року Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви».   

Усі ці об’єкти мають проєктно-кошторисну документацію.

За словами директора Інституту «УкрНДІпроектреставрація» Василя Тимковича, який відвідав Рівненщину, наразі є потреба у ремонтно-реставраційних роботах на багатьох пам'ятках.

Читайте також: Садибу Харитоненків у Сумах відновлять за програмою «Велика реставрація»

«Ця програма стосується пам’яток по всій Україні. І мова йде не лише про туризм, а й про історію, презентацію держави на світовому рівні. Ми повинні зберегти цінність цих об'єктів», – зазначив Тимкович.

Як повідомляв Укрінформ, на реалізацію програми Президента «Велика реставрація» у державному бюджеті на 2022 рік закладено 3 мільярди гривень. 

На ці кошти планується реалізувати 100 нових проєктів і завершити розпочаті у 2021-му. Раніше повідомлялося, що торік «Велику реставрацію» профінансували на понад 711 млн грн.

Програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об’єкти матеріальної культурної спадщини на одиніз основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними магнітами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-