Трускавець і Кемер домовилися про реалізацію спільних туристичних проєктів

Трускавець і Кемер домовилися про реалізацію спільних туристичних проєктів

Фото
Укрінформ
Український Трускавець і турецький Кемер посилюватимуть співпрацю в різних сферах, зокрема туристичній, для збільшення потоку іноземних гостей на Львівщину.

Про це йшлося під час зустрічі мерів двох міст, яка відбулася в Трускавці 26 січня, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Трускавецької міської ради у Фейсбуці

«Впевнений, що наша співпраця матиме реальні гарні плоди, одним з яких стане пожвавлення туристичних потоків, збільшення кількості туристів, які прибуватимуть на Львівщину і, зокрема, до Трускавця з Туреччини. Кемер є нашим амбасадором в Туреччині, нашим другом і партнером, в якого можемо і самі повчитися, і запропонувати йому наш досвід розв’язання тих чи інших питань», – сказав на зустрічі з турецькою делегацією міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

У планах з поглиблення співробітництва українського Трускавця і турецького Кемеру – проведення спільного українсько-турецько-азербайджанського медично-туристичного форуму, розширення співпраці з авіакомпанією «Турецькі авіалінії» для збільшення туристичного потоку з Туреччини на Львівщину, обмін досвідом, спільні проєкти в різних сферах.

Трускавець та Кемер домовилися про реалізацію спільних туристичних проєктів / Фото: Трускавецька міська рада

У складі турецької делегації, яку очолив міський голова Кемеру Неджаті Топалоглу,  члени муніципальної ради Кемеру, представник Спілки готельєрів Кемеру.

Неджаті Топалоглу закликав трускавчан проводити свій відпочинок у турецькому Кемері.

Читайте також: Гіди Львівщини проводять екскурсії для українців лише рідною мовою

Співпраця Кемеру і Трускавця була започаткована 2019 року. У грудні 2019-го делегація з Кемеру відвідала Трускавець, 19 жовтня 2021 року в Кемері було підписано угоду про партнерство та співробітництво між містами.

Як відомо, Кемер з 2008 року вже є містом-побратимом Южного на Одещині. У вересні 2018 року на знак побратимства двох міст в Южному було відкрито Турецький сквер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-