Фото давнього храму презентуватиме Рівненщину у Вікіпедії

Фото давнього храму презентуватиме Рівненщину у Вікіпедії

Укрінформ
Фотопанорама церкви святого Георгія у селі Пляшева перемогла у номінації «Найкраща фотографія Рівненської області 2021» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Рівненської облдержадміністрації

«Дуже вдале композиційне вирішення представлення пам'ятки, майстерне залучення у кадр інших елементів садово-паркового мистецтва та гарно вибране освітлення», — оцінила світлину Сергія Зиська членкиня журі, фотограф та мандрівниця Наталія Шестакова.

Також повідомляється, що Георгіївський собор — головний храм чоловічого монастиря та центральна споруда духовно-меморіального комплексу на Козацьких Могилах — розташований у центрі острова Журавлиха на штучно насипаному підвищенні.

Збудовано собор у 1910-1914 роках за проєктом архітектора Максимова — учня відомого архітектора Щусєва.

Читайте також: На Рівненщині видали фотоальбом про заповідні куточки краю

На світлині також є Михайлівський храм — пам’ятка української дерев’яної архітектури середини XVII ст. Церкву перенесли з сусіднього села Острів у червні 1912 року, де її відбудували та реконструювали у первісному вигляді. Храм дерев’яний, трикупольний, зрубний.

Як відомо, мета конкурсу «Вікі любить пам’ятки» — отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті та маловідомі сторінки своєї історії.

У переліку пам’яток Рівненщини майже 2110 об’єктів, лише трохи більше третини з них мають свої фото у Вікісховищі.

Раніше повідомлялося, що міжнародний фотоконкурс пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» у 2021 році в Україні проходив удесяте. Загалом упродовж 2012-2021 років у межах конкурсу було завантажено понад 350 тисяч світлин українських пам’яток, сфотографовано понад 39 тисяч пам’яток із території України, у цьому взяли участь майже 3500 осіб – від аматорів до професіоналів.

Фото: Сергій Зисько

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-