На Рівненщині видали фотоальбом про заповідні куточки краю

На Рівненщині видали фотоальбом про заповідні куточки краю

Укрінформ
Фотоальбом «Краса і велич Мізоцького краю» видали на Рівненщині.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби Рівненської обласної ради.  

«Світлини, представлені у фотоальбомі, не лише демонструють  красу та колорит мізоцької землі, а й розкривають її туристичний потенціал. Тож видання буде цікавим не тільки жителям Рівненщини, а й тим, хто прагне пізнати нове, дізнатися про пам’ятки історії та культури нашого краю», – йдеться у повідомленні.

На видання історико-краєзнавчого фотоальбому в обласному бюджеті передбачили 100 тис. грн.

Зазначається, що в новому фотоальбомі поміщено світлини із мальовничої місцевості, де поєдналися ландшафти Полісся та лісостепу. Там, між живописними пагорбами Мізоцького кряжу й Кременецьких гір, зосереджені десятки історичних і культурних об’єктів. Обширна територія Мізоцького краю – ідеальне місце для зеленого туризму, піших і велосипедних походів, сімейного відпочинку на природі.

Серед цікавих локацій – Державний історико-культурний заповідник міста Острог, руїни Новомалинського замку, Дубненський замок, археологічні пам’ятки трипільської культури. У селах Новомалин та Буща проходять етнофестивалі «Новомалинська Любава» і «Буща Папороть».

Як повідомляв Укрінформ, це вже не перше видання, яке цього року влада Рівненщини підтримала фінансово. У переліку – книги, що популяризують історичну, культурну спадщину Волині. Це, зокрема, «Наш край: історія Волині від найдавніших часів до другої половини ХХ століття», «Дермань і Мізоч в історії та культурі Волині».

Такі та інші книги й путівники містять об’ємну інформацію для туристів, краєзнавців, дослідників історії, культури, природи.

Фото: Рівненська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-