У Німеччині уточнили правила в'їзду для українців

У Німеччині уточнили правила в'їзду для українців

Укрінформ
Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини та Федеральна поліція ФРН (прикордонна служба) надали на прохання Посольства України у ФРН додаткові роз’яснення щодо правила в’їзду в Німеччину для власників українських паспортів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на українське диппредставництво.

Як зазначається, повідомлення Інституту імені Роберта Коха (RKI) щодо порядку в‘їзду з 9 січня 2022 року стосується виключно карантинних приписів Федерального уряду Німеччини: відтепер громадяни України звільняються від вимог щодо електронної реєстрації та проходження карантину.

Повністю вакциновані громадяни України водночас можуть в‘їхати до ФРН навіть без нагальної потреби. Для такої категорії осіб чинними є загальні правила в’їзду, зазначили чиновники. Зрозумілою є вимога, щоб вакцини проти COVID-19 були ті, що дозволені в ЄС: Comirnaty (BioNTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) або Janssen.

«Невакциновані громадяни України можуть в'їхати до ФРН лише за нагальної потреби (перелік потреб є на сайті Федерального міністерства внутрішніх справ), пред'явивши або негативний результат тесту (ПЛР або антиген), зробленого не раніше 48 годин до в‘їзду, або довідку про одужання», – йдеться у роз’ясненні.

Вимога щодо пред'явлення негативного результату тесту чи довідки стосується осіб старше 6 років.

Водночас, попереджають дипломати, якщо поїздка запланована літаком, варто слідкувати також за вимогами окремих авіакоманій.

Слід мати на увазі, що Україна наразі також не входить і до «Зеленого списку – Positivliste» країн, громадяни яких можуть безперешкодно в’їжджати до ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, Інститут Роберта Коха розмістив інформацію про те, що починаючи з 9 січня 2022 року Україна більше не входить до списку країн підвищеного ризику для Німеччини (Hochrisikogebiet). На Фейсбук-сторінці посольства розмістили це повідомлення, а також (з посиланням на МВС щодо виключення України зі згаданого списку) – змінений режим в’їзду для подорожувальників з України. Посольство просить вибачення, якщо згадана інформація могла спричинити для громадян незручності.

Рішення щодо віднесення країн до цього списку приймають Федеральне міністерство внутрішніх справ і Федеральне міністерство з питань охорони здоров‘я на підставі рекомендацій Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-