Кіпр зобов’язав усіх мандрівників від 12 років робити ПЛР-тест – посольство

Кіпр зобов’язав усіх мандрівників від 12 років робити ПЛР-тест – посольство

Укрінформ
Республіка Кіпр зобов’язала усіх мандрівників від 12 років незалежно від країни походження робити ПЛР-тест до 10 січня 2022 року.

Про це йдеться у повідомленні консульського відділу посольства України в Республіці Кіпр у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Відповідно до рішення уряду Республіки Кіпр від 02.12.2021, з 6 грудня 2021 року особи віком від 12 років, що прибувають до Кіпру, зобов'язані робити ПЛР-тест до 10 січня 2022 року”, – зазначено у повідомленні.

ПЛР-тест є обов'язковим для всіх після прибуття до Кіпру повітряним або морським транспортом незалежно від країни відправлення та наявності довідки про повну вакцинацію чи одужання від COVID-19. Вартість ПЛР-дослідження сплачуватимуть самі пасажири.

Представляючи пропозицію, міністр транспорту, зв’язку та робіт Янніс Карусос наголосив на необхідності вжити тимчасові заходи у легальних пунктах в’їзду до країни у зв’язку з виявленням нової мутації Омікрон.

Пасажири, які в’їжджають до республіки з портів для короткочасного відвідування, повинні мати негативний сертифікат ПЛР-тестування терміном до 72 годин. Крім того, після прибуття вони мають пройти швидкі тести на антиген за рахунок Кіпру.

Рішення переглянуть на основі епідеміологічних даних після 10 січня 2022 року.

З метою кращого спостереження та раннього виявлення імпортованих позитивних випадків таке ПЛР-тестування вже розпочато і триватиме до 6 грудня шляхом вибіркових перевірок пасажирів, незалежно від країни походження, які в’їжджають до Республіки Кіпр через аеропорти Ларнаки та Пафоса.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 грудня зафіксовано понад 263,7 млн випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 238 млн осіб.

Новий штам коронавірусу Омікрон вже став домінантним у Південно-Африканській Республіці та продовжує поширюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-