Індонезія збільшила обов’язковий карантин на тлі поширення штаму Омікрон

Індонезія збільшила обов’язковий карантин на тлі поширення штаму Омікрон

Укрінформ
Уряд Індонезії посилив обмежувальні заходи на тлі поширення нового штаму коронавірусу Омікрон, збільшивши обов'язковий карантин після прильоту з семи до 10 днів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters

Індонезія, яка колись була епіцентром коронавірусу в Азії, ще не оголосила про виявлення нового штаму, але посилює заходи для мінімізації потенційного впливу.

Поїздки до Індонезії з 11 країн, включно із Південною Африкою, Ботсваною, Намібією та Нігерією, буде заборонено. Виняток – лише повернення громадян Індонезії, які матимуть піти на 14-денну ізоляцію після повернення додому.

За словами міністра транспорту країни, нові внутрішні заходи щодо подорожей включають обмеження руху на платних дорогах, щоб зменшити пересування людей.

Офіційні дані в Індонезії щодо коронавірусу свідчать про різке скорочення нових щоденних випадків зараження. У середньому в листопаді на добу виявляли по 400 випадків COVID-19, для порівняння – у липні цей показник становив 40 тисяч. Понад третина з 270-мільйонного населення країни вакциновані.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 грудня зафіксовано понад 263,7 млн випадків зараження коронавірусом, з них одужали вже понад 238 млн осіб, померли понад 5,2 млн.

Cтаном на 1 грудня щонайменше 23 країни зафіксували новий штам коронавірусу Омікрон.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-