Болгарія закриває в’їзд для туристів з України

Болгарія закриває в’їзд для туристів з України

Укрінформ
Болгарія внесла Україну до «червоної» зони, у зв'язку з чим з 30 жовтня в’їзд на територію країни буде дозволений лише особам зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії та членам їхніх сімей.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку посольства України в Болгарії у Фейсбуці

«Відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до червоної зони. З 30 жовтня 2021 р. на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії і члени їхніх сімей», – йдеться у дописі.

Як зазначається, вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

Читайте також: Данія спростила правила в’їзду з України

Крім того, особи віком від 12 до 18 років, які в’їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в «червону» зону, мають пред'явити негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині.

Водночас дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 28 жовтня виявлено 245 784 983 випадки COVID-19, зокрема 4 987 890 летальних, одужали 222 782 901 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-