Для «Малого Карпатського кола» збудують 20 кілометрів нових доріг

Для «Малого Карпатського кола» збудують 20 кілометрів нових доріг

Велике будівництво
Укрінформ
Інфраструктурний проєкт "Мале Карпатське коло" передбачає будівництво 20 км нових доріг та ремонт 170 км доріг у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській областях.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко, повідомляє пресслужба ОДА

"Мале Карпатське коло" дасть можливість з’єднати найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри трьох областей – наші Славське, Рожанку, Сколе та Плай, а також Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті та Вигоду, Вишків і Буковель на Івано-Франківщині. А це 170 км відремонтованих і 20 км нових доріг", – зазначив Бучко.

Він підкреслив, що проєкт, який реалізують за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", пожвавить розвиток гірського регіону, сприятиме створенню нових робочих місць та залученню туристів.

Наразі в межах Львівщини тривають роботи на дорогах Бориня – Боберка, на що додатково піде 130 млн гривень субвенції з держбюджету. Також дорожники відновлюють шляхи навколо курорту Славське – до Хащовані та Вигоди.

Читайте також: Незвідані ліси й дороги: як Карпатський регіон хоче привабити туристів-іноземців

Наступного року планують вести ремонти на маршрутах Хітар – Тухля, Бориня – Мохнате. Для цього місцевій владі знадобиться фінансування з держбюджету. Як пояснив Бучко, на цей рік бюджет Львівської області передбачає 700 млн гривень на ремонт державних і місцевих доріг.

Як повідомляв Укрінформ, одночасно зі створенням "Малого Карпатського кола", за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за 2021-2022 рр. відремонтують 600 км прикордонних доріг, що зробить курорти і туристичні центри регіону доступними для іноземних туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-