На Хортиці завдяки «Великій реставрації» з'явиться зала для міжнародних заходів

На Хортиці завдяки «Великій реставрації» з'явиться зала для міжнародних заходів

Укрінформ
На острові Хортиця в рамках національної програми "Велика реставрація" триває реконструкція Музею історії запорізького козацтва, де буде створена локація для заходів міжнародного рівня.

Про це під час виїзної пресконференції сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас буде локація, де ми зможемо проводити міжнародні заходи на рівні глав держав. Треба ставити такі цілі. Коли будуєш, то потрібно розуміти, що ти сюди маєш привезти президента. Це буде закрита інтерактивна зала, щоб можна було проводити конференції, культурні події. Мета - зробити точку міжнародних подій", - зазначив Старух.

Ідеться про так званий внутрішній дворик музею, в якому розташований 2-тонний чорний камінь (габро-діабаз). Ця частина музею, яка лежить просто неба, постійно підтоплювалася під час дощів.

Читайте також: Роботи з реконструкції Хортиці завершать до 14 жовтня

Як розповів Валерій Шевченко, керівник проєктного офісу, який супроводжує роботи з реконструкції, прийнято рішення накрити внутрішній дворик.

"Покрівля буде бетонна, на ній буде ділянка 10 квадратних метрів - броньоване скло. Як на київському мосту. Це і природне підсвічування, і оглядовий майданчик, звідки відвідувачі зможуть дивитися на експозицію. Усередині виконуватимуться так звані чорнові роботи, тобто будуть змонтовані металоконструкції, буде бетонна підлога. А наступного року, під час реконструкції всіх приміщень, виконуватимуться оздоблювальні роботи", - розповів Шевченко.

Наразі роботи з реконструкції музею виконані на 60%. Повністю завершити реконструкцію (на неї виділено 70 млн гривень - це субвенція з держбюджету) підрядник має до 10 жовтня, а вже 14 жовтня відбудеться масштабний фестиваль - Покрова на Хортиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-