Роботи з реконструкції Хортиці завершать до 14 жовтня

Роботи з реконструкції Хортиці завершать до 14 жовтня

Велике будівництво
Укрінформ
Роботи з масштабної реконструкції острова Хортиця, заплановані на 2021 рік в межах програми Президента «Велике будівництво», будуть завершені до 14 жовтня.

Про це Укрінформу повідомили у проєктному офісі відродження острова Хортиця.

Як зазначається, деякі локації вже завершені. Зокрема, громадський простір «Козацьке коло» наприкінці літа прийняв великий музичний фестиваль ZOUND 2021, який відвідали понад 15 тис. людей. Наступним кроком стане встановлення лавочок, підсвічування скульптур та прокладання пішохідної доріжки до музею та комплексу «Запорізька Січ».

Дах Музею історії запорозького козацтва, який протікав роками, вже перетворився на сучасний оглядовий майданчик. Наразі завершується облаштування та декорування фасадів. На великій стіні музею з’явіться новий логотип Хортиці з підсвічуванням. До 14 жовтня Музейна площа буде повністю готова – виконають благоустрій території навколо, висадять нові дерева.

«Вже зовсім скоро знакові об’єкти на острові Хортиця предстануть по-справжньому оновленими, маючи нові цікаві сенси. Вони будуть зрозумілі, комфортні, доступні для відвідувачів. Наразі роботи ще тривають, кожна локація доробляється. Ми почали в червні, а вже в жовтні увесь обсяг робіт, що заплановано на 2021 рік, буде виконано», – розповів представник проєктного офісу відродження острова Хортиця Валерій Шевченко.

Читайте також: На Хортиці йде повне оновлення острова – Ткаченко

Пагорб с флагштоком та оглядовим майданчиком відкрили до Дня прапора і Дня Незалежності. Наразі тривають фінальні роботи: освітлення стежки, встановлення поручнів тощо. Крім того, 14 жовтня запустять унікальне лазерне шоу, створене за допомогою групи «Метінвест», яка долучилась до відродження Хортиці.

Як повідомляв Укрінформ, запорізька Хортиця за ініціативою першої леді Олени Зеленської стане повністю інклюзивною. Всі об’єкти та локації створюються з урахуванням потреб осіб поважного віку, людей з інвалідністю, батьків з малими дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-