У Миколаївському краєзнавчому музеї діятиме «Школа гладіаторів»

У Миколаївському краєзнавчому музеї діятиме «Школа гладіаторів»

Укрінформ
У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми» приступають до реалізації нового проєкту «Школа гладіаторів».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник директора музею Валерій Чернявський.

«Сьогодні ми живемо у такі часи, коли люди приходять до музею не лише за тим, щоб доторкнутися до чогось нового, а й щоб отримати певний досвід, атракцію. Отож, щоб слідувати в ногу з часом, у нас разом з туристичною фірмою «Хан-Тенгрі» та клубом історичної реконструкції «Fratrum Ignis» виникла ідея проєкту «Школи гладіаторів», – розповів Чернявський.

За його словами, школа працюватиме щосуботи. Ідея полягає в тому, що відвідувачам пропонують одразу дві послуги – екскурсію та шоу гладіаторів.

У цей день на всіх охочих – дітей та дорослих – чекає спочатку захоплива екскурсія «Історія холодної зброї», де представлено зразки, починаючи від кам’яного віку і до Другої світової війни.

Читайте також: На Миколаївщині стартує ремонт дороги на «Миколаївській Рів’єрі»

«Отримавши інтелектуальний заряд, відвідувачі прямують у двір музею, де відбувається справжнє шоу гладіаторів. Адже свого часу гладіатори мали важливе соціальне значення. Вони були популярні, через них керували натовпом», – наголосив Чернявський.

Члени клубу «Fratrum Ignis» знайомитимуть з гладіаторською культурою, основами цього мистецтва, розповідатимуть про інвентар та озброєння, влаштовуватимуть показові виступи. А ще у кожного буде можливість приміряти амуніцію і самому спробувати себе в ролі гладіатора.

Вся зброя виготовлена з поролону та інших м’яких засобів. Отже жодної загрози здоров’ю не несе. На згадку охочі отримають незабутні фото.

Реалізація проєкту розпочнеться 4 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-