У Пирогові відкрився народний фестиваль «Мандруй Україною»

У Пирогові відкрився народний фестиваль «Мандруй Україною»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї народної архітектури та побуту України сьогодні розпочався перший фестиваль «Мандруй Україною», який триватиме до 24 серпня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід приурочений до 30-ї річниці Незалежності України.

«На фестивалі кожен з 24 регіонів України та Автономна Республіка Крим презентують свій туристичний, культурний і гастрономічний потенціал, проведуть майстеркласи з традиційних українських ремесел, поділяться цікавинками та навіть трохи похизуються своїми талановитими людьми», – розповідають організатори.

Фестиваль «Мандруй Україною» / Фото: Дмитро Стаховський, Укрінформ

Вхід на фестиваль вільний, однак до музею - платний: дорослий - 80 грн, дитячий - 40 грн.

“Мандруй Україною” – фестиваль-виставка народно-художніх промислів та туристичних маршрутів України, що об’єднує всі регіони країни в одному місті - Києві.

Читайте також: До 30-річчя Незалежності вийшов фільм про туристичний потенціал України з мобільним путівником

«Таким чином хочеться об’єднати зусилля маркетингу та промоції країни з державним приватним партнерством. Сьогодні немає організаційно-правової форми, яка б дозволяла створити таку організацію. Тому першим кроком стане прийняття закону про туризм і написання профільного про національно-туристичну і локальні організації», - зазначила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Гості ярмарку зможуть взяти участь в будь-якому з майстеркласів, придбати сувеніри, локальні продукти, побачити виступи найкращих творчих колективів зі всіх регіонів країни.

Читайте також: Ткаченко - про фестиваль «Етніка»: Унікальність художніх промислів важко оцінити

«Непослідовність кроків у сфері туризму призвела до появи напівфейкових організацій. Такого бути не може і зараз потрібно підійти до цього на виважених законних підставах для того, щоб як в Туреччині та Грузії працювало і приносило користь в цій сфері», - наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Фестиваль проводиться вперше та організований Державним агентством розвитку туризму України за підтримки всеукраїнської спілки VISIT Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-