Ткаченко - про фестиваль «Етніка»: Унікальність художніх промислів важко оцінити

Ткаченко - про фестиваль «Етніка»: Унікальність художніх промислів важко оцінити

Фото
Укрінформ
Місце, де вчора посмішка не сходила з обличчя – Фестиваль «Етніка»». Фестиваль народних художніх промислів (НХП).

12 видів промислів з 12 зірковими амбасадорами, 40 майстрів з різних куточків України і їх особливий, неповторний талант.

Так про фестиваль, що відкрився у п'ятницю на подвір’ї Національного музею історії України, написав на своїй сторінці у Фейсбуці міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Поки пройшовся павільйоном, спілкувався з майстрами. Від розмови з ними – радієш. Та і від самих автентичних виробів очі просто розбігалися. Бо з них усіх не можна обрати фаворита: гутництво, килимарство, писанкарство, ковальство, лозоплетіння, гончарство, художня вишивка, деревообробка, виготовлення народних музичних інструментів, народний одяг, золотарство, малярство.

Краса неймовірна. Це треба бачити на власні очі. І носії цих традицій автентичних українських технік та традицій – наші майстри. З корінням до самих витоків України", - йдеться у дописі.

За словами міністра, унікальність художніх промислів важко оцінити, "бо унікальніше годі й шукати".

"Розвивати НХП та допомагати відповідати вимогам часу – ціль МКІП. Дорожню карту – формуємо", - зазначив Ткаченко.

Читайте також: На подвір’ї Національного музею історії відкрився фестиваль народних художніх промислів «Етніка»

Він також запросив на фестиваль, що проходитиме й сьогодні, 21 серпня, біля Музею історії України в Києві, охочих: "Приходьте, відчуйте атмосферу і пориньте в культурний осередок".

Міністр запевнив, що Міністерство культури та інформаційної політикиДержавне агентство України з питань мистецтв та мистецької освітиMade in UkraineJetSetter.ua, Офіс з розвитку креативних індустрій вклали всю душу.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю на подвір’ї Національного музею історії України відкрився фестиваль Український бренд «Етніка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-