Аудіогіди англійською та українською мовами запрацюють у 30 музеях та заповідниках України

Аудіогіди англійською та українською мовами запрацюють у 30 музеях та заповідниках України

Фото
Укрінформ
З ініціативи першої леді України Олени Зеленської відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури та інформаційної політики, Державним агентством розвитку туризму та медіасервісом MEGOGO щодо створення аудіогідів українськими культурними осередками англійською та українською мовами.

Підписання меморандуму відбулося в Маріїнському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша мета сьогодні тут не класична дипломатія, яка розмовляє мовою офіційних заяв, а культурна дипломатія, яка розмовляє мовою, зрозумілою всім. Це мова емоцій, мова вражень. Саме культура є наймасштабнішим майданчиком для діалогу. Культура – це місток між людьми, між країнами, і тому культурна дипломатія для мене – це можливість розповідати, демонструвати Україну і українське світові, а українцям – світ. Саме над цим ми працюємо, розбудовуючи мережу українськомовних аудіогідів за кордоном. Завдяки підтримці наших дипломатів їх уже 27", – сказала під час підписання меморандуму Зеленська.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що аудіогіди будуть запроваджені в 30 українських музеях та заповідниках по всій Україні. За його словами, завдяки таким аудіогідам дорослі та діти зможуть детальніше ознайомитися з експозиціями різних музеїв та заповідників, а іноземці більше дізнаються про українську культурну спадщину.

Аудіогіди англійською та українською мовами запрацюють у 30 музеях та заповідниках України / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Проєкт матиме одразу дві мовні версії – українську та англійську. Аудіогідами можна буде скористатися як під час відвідування локації, так і слухати їх у будь-який інший час.

Проєкт охоплюватиме атракції з усієї України. До прикладу, Національний музей історії України, Збаразький замок, гетьманська резиденція Чигирин, Шевченківський національний заповідник та багато інших локацій.

Читайте також: Посол обговорила запровадження україномовного аудіогіда в музеї у Скоп’є

Виробництвом аудіогідів займатиметься команда медіасервісу MEGOGO.

Аудіогіди будуть доступними безкоштовно усім охочим у мобільному додатку MEGOGO у розділі MEGOGO Audio.

Як повідомляв Укрінформ, у межах ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської у Греції відбувся запуск 28-го україномовного аудіогіда. Відтепер українську мову можна буде почути на туристичних автобусних маршрутах GRAY LINE грецької компанії Athens Open Touг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-