Жовква подякував Албанії за збереження можливостей для відпочинку українців під час пандемії

Жовква подякував Албанії за збереження можливостей для відпочинку українців під час пандемії

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква подякував Албанії за збереження можливостей для відпочинку українських громадян в умовах жорстких пандемічних обмежень.

Як передає Укрінформ з посиланням на Офіс Президента, про це він сказав під час телефонної розмови з політичним радником, директором з питань комунікацій Офісу Прем’єр-міністра Республіки Албанія Ендрі Фугою.

Жовква переказав слова щирої підтримки албанському народу у зв’язку з лісовими пожежами, що тривають у цій країні, та висловив сподівання щодо успішного подолання їхніх руйнівних наслідків.

Заступник керівника ОП привітав Фугу з обранням Албанії до складу непостійних членів Ради Безпеки ООН на період 2022-2023 років. Він подякував співрозмовнику за чітку підтримку Албанією суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, поінформував про поточну безпекову ситуацію на сході країни та про гуманітарну і безпекову ситуацію на території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: В які країни можуть поїхати українці після двох доз COVID-вакцини

Окрему увагу співрозмовники приділили темі євроатлантичної інтеграції України.

Жовква подякував Албанії за підтримку позиції нашої держави під час підготовки комюніке саміту НАТО, який відбувся 14 червня 2021 року в Брюсселі.

Співрозмовники також висловили взаємну зацікавленість у підтримці активних міжлюдських контактів між країнами, передусім зважаючи на роль Албанії як важливого туристичного напряму для українців. Жовква подякував албанській стороні за збереження можливостей для відпочинку українських громадян в умовах жорстких пандемічних обмежень.

Заступник керівника ОП і радник Прем'єр-міністра Албанії скоординували позиції щодо заходів високого рівня, які плануються найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня Жовква обговорив зі спеціальним радником Президента Північної Македонії з питань зовнішньої політики Гоце Караяновим безпекову ситуацію на сході України та у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-