У Східній Африці з'явився перший україномовний аудіогід

У Східній Африці з'явився перший україномовний аудіогід

Фото
Укрінформ
У межах проєкту культурної дипломатії перша леді України Олена Зеленська презентувала аудіогід українською мовою в Кенії, який звучатиме в історичній пам’ятці XVI ст. – «Форті Ісус».

Він став 25-м у мережі україномовних аудіогідів у світі та першим у регіоні Східної Африки, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.  

«Гіди – невелика частина такого масштабного напрямку, як культурна дипломатія. Задля розбудови та розвитку міжнародних відносин варто робити системні та поступові кроки. Головна мета проєкту з аудіогідами – просувати українську мову по всьому світу, щоб її знали та чули в максимально можливій кількості місць», – сказала Зеленська.

Зазначається, що «Форт Ісус» – унікальна фортифікаційна споруда, яка розташована в головному туристичному місті Кенії – Момбасі і стала справжнім форпостом європейців у Індійському океані. З 2011 року фортеця входить до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

В ОП поінформували, що українська стане першою іноземною мовою, яка лунатиме в стінах 400-річного форту.

Читайте також: Україномовний аудіогід з'явився у першому болгарському музеї

«Впровадження україномовного аудіогіда в музеї «Форт Ісус» стало особливо актуальним у зв’язку із запуском прямих чартерних авіарейсів між Україною та Кенією у квітні 2021 року, що вже сьогодні відчутно вплинуло на кількість українських туристів на півдні цієї країни», – пояснили в Офісі глави держави.

Очікується, що завдяки аудіогіду українські туристи матимуть змогу пізнати Африку не лише через призму дивовижної природи, а і її значного внеску у розвиток людства.

В ОП нагадали, що проєкт першої леді із запуску україномовних аудіогідів вже охопив низку всесвітньо відомих музеїв: Лувр і Версаль у Франції, галерею Альбертіна та Музей історії мистецтв у Австрії, палац Долмабахче й Національний парк Гьореме в Туреччині, Латвійський національний художній музей, Морський музей у Чорногорії, Колізей і Римські Форуми в Італії, Киргизький національний музей образотворчих мистецтв імені Гапара Айтієва, а також автобусний маршрут Вільнюсом і маршрут Вільнюс – Тракай у Литві тощо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-