Після «Великої реставрації» Хортиця запропонує туристам аудіоподорож – МКІП

Після «Великої реставрації» Хортиця запропонує туристам аудіоподорож – МКІП

Укрінформ
Національний заповідник «Хортиця» до Дня Незалежності України створює унікальний формат осмислення історії – аудіоподорож із назвою «Шлях становлення української ідентичності».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП

"У часи постійного маніпулювання історією з боку агресора – такі проєкти справжній скарб. Національна ідентичність і її усвідомлення складається з багатьох чинників: і знання власної історії один з ключових. Популяризувати її – наша місія. Тож з нетерпінням чекаємо запуску ініціативи в гирлі українського козацтва, на Хортиці. Чудова відправна точка для подорожі історією України", – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Зазначається, що локація, на якій передбачається подорож в історію, запланована на оновленому пагорбі, біля Музею козацтва. Над сценарієм працюють українські науковці: історик Ярослав Грицак, філософ Олександр Комаров. Виробництвом проєкту займається команда MEGOGO Audio. Ініціатива реалізується в межах програми «Велика реставрація», за підтримки компанії "Метінвест".

Читайте також: На Хортиці у межах «Великої реставрації» одночасно оновлюють чотири об’єкти

"Над проєктом ми працюємо вже декілька місяців. Первинна інспірація, з якою ми приступали до роботи, була щось на кшталт – ідея громадянського самоусвідомлення. Аудіоверсія "Шляху" має провести слухача ключовими сюжетами нашої модерної історії. Це прогулянка островом, однак прогулянка, яка мотивує замислитись. Наразі ми формуємо наукову раду проєкту, яка складатиметься з видатних українських науковців. Тож підсумок буде спільною роботою українських істориків і українських філософів", – сказав Комаров.

Як повідомлялося, у Запоріжжі презентували нову айдентику острова Хортиця, який відновлюють за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Продукт враховує все багатство історичного, культурного та природного значення острова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-