На Хортиці у межах «Великої реставрації» одночасно оновлюють чотири об’єкти

На Хортиці у межах «Великої реставрації» одночасно оновлюють чотири об’єкти

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на острові Хортиця в межах проєкту "Велика реставрація" тривають роботи з оновлення одразу чотирьох об’єктів: Музею історії козацтва, Кургану Єдності, "Козацького кола" та інфраструктурних споруд. 

Про це журналістам Укрінформу повідомив генеральний директор Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко.

"До кінця серпня будівельники мають завершити 4 основних об’єкти в північній частині Хортиці, окрім музею. Реконструкція музею – це більш тривала робота. Це сучасний проєкт, думаю, він буде тривати 3-4 роки. Все залежатиме від об’ємів фінансування", – сказав Остапенко.

Він також нагадав, що сьогодні до Хортиці прикута увага міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченко, Офісу Президента, є також і підтримка з боку регіональної влади. На реставрацію об’єктів острова вже виділено з державного та обласного бюджетів майже 100 млн грн. 

На Хортиці у межах «Великої реставрації» одночасно оновлюють чотири об’єкти / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Вже на наступному тижні будівельники почнуть встановлювати новий флагшток, його висота буде збільшена і сягатиме близька 50 метрів (висота кургану становить ще 16 метрів).

Роботи на "Козацькому колі" також планують завершити до кінця серпня, адже на цій локації 28-29 серпня має відбутися масштабний музичний фестиваль.

Читайте також: Біля Музею історії запорізького козацтва до кінця серпня облаштують курган – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на Хортиці не лише відремонтують Музей історії запорізького козацтва, а й комплексно змінять всю територію, після чого острів стане одним із ключових туристичних "магнітів" всієї України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-