Меджибіж набуде популярності завдяки проведеним реставраційним роботам – Ткаченко

Меджибіж набуде популярності завдяки проведеним реставраційним роботам – Ткаченко

Укрінформ
Меджибіж на Хмельниччині, відомий своєю фортецею, може стати популярним туристичним місцем завдяки промоції і реставраційним роботам.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі

"Меджибізький замок. Учора насправді ще мав нагоду завітати сюди і надзвичайно радий. Надихаюче спілкування з директором про бачення розвитку замку у майбутньому. Об’єкт має хороший потенціал. У вівторок зустрінемось вже у МКІП. Розглянемо наявну підготовлену документацію, аби знайти можливості, як посилити комплекс реставраційних робіт до тих, що вже ведуться у замку за кошти місцевого бюджету. За це окремий респект", – написав Ткаченко.

Він зазначив, що Меджибіж менш популярний за Хотин, але промоція і реставраційні роботи можуть це змінити. За його словами, сюди є сенс приїздити, бо тут проводяться фестивалі середньовічної культури, що створює додаткову атмосферу. Також тут працює музей пам’яті жертв Голодомору з потужною глибокою експозицією, яку можна не тільки оглядати, але й брати все у руки.

Читайте також: У Меджибожі зняли проморолик про історичні та туристичні локації

"Тому однозначно вже включайте Меджибізький замок у свої маршрути і мандруйте Україною", – додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня Верховна Рада ухвалила закон щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-